لیست اختراعات حمید زارع حسین آبادی
توجه به مواردي همچون كمبود منابع ليگنوسلولزي چوبي، افزايش روز افزون تقاضا و لزوم ساخت فرآورده هايي سبك با استحكام بالا محققان را به سمت تغيير در صنعت كامپوزيت¬هاي چوبي با استفاده از منابع ليگنوسلولزي غير چوبي سوق داده است. اختراع حاضر، ساخت پانل¬هاي ساندويچي تخته بلوكي و تخته توفالي با استفاده از چوب تنه نخل در راستاي استفاده بهينه از تنه نخل خرما، ساخت كامپوزيت¬هايي سبك و قابليت رقابت با فراورده¬هاي مشابه مي¬باشد. لايههاي سطحي در اين پانل¬ها متشكل از تخته فيبر دانسيته متوسط سه ميلي¬متري بوده و در لايه مركزي، از چوب تنه نخل به صورت باريكه¬ استفاده ميشود. اين پانل¬ها داراي خصوصيات فيزيكي و مكانيكي بالا از جمله پيچخوري و سطوح صاف و متراكم بوده و قابليت جايگزيني براي تخته تراشه جهت دار نوع يك و دو، تخته خرده چوب و تخته فيبر با دانسيته¬ي فوق سبك، سبك و متوسط را دارند كه مي توان از آنها در ساخت كامپوزيت¬هايي نظير مبلمان (اداري)، كابينت آشپزخانه، در، ديوار كوب و كف پوش و كاربردهاي مشابه براي مصارف داخل ساختمان به صورت خشك استفاده نمود.
جهت ساخت تيغههاي جداكننده درون ساختمان از مصالح مختلفي استفاده ميشود، در گذشته بيشتر مصالح مورداستفاده مصالحي سنگين وزن بودند كه علاوه بر وزن بالا هيچكدام از فاكتورهاي زيبايي، عايق صوتي و حرارتي را نيز دارا نبودند. انواع ديگر تيغههاي جداكننده كه در سالهاي اخير نيز مورداستفاده قرار گرفتهاند از نوع پانلهاي پيشساخته هستند كه يكي از محبوبترين آنها پانلهاي كناف است. اين اختراع نيز نوعي از ديوارهاي جداكننده و پارتيشنهاي ديواري است كه وظيفه آن جدا كردن بخشهاي مختلف فضاي داخلي ساختمان ميباشد. جنس پانلها از چوب بامبو است و بهصورت ساندويچي ساخته شدهاند كه در دسته كامپوزيتهاي چوبي قرار ميگيرند. لايه مياني از جنس خرده بامبو و دو لايه خارجي از جنس استريپهاي بامبو است. طبق آزمونهاي مكانيكي، فيزيكي و ترموآكوستيك صورت گرفته اين پانلها بسياري از فاكتورهاي لازم براي يك ديوار جداكننده را دارا ميباشند. توليد صنعتي اين اختراع ميتواند علاوه بر مزاياي زيستمحيطي فراوان و كمك به اشتغال و توليد ملي از لحاظ اقتصادي نيز بسيار بهصرفه باشد. اين اختراع در دسته سازههاي سبز قرار ميگيرد چراكه مواد اوليه آن تماماً از بامبو كه مصالحي طبيعي و زيستتخريبپذير است تشكيل شدهاست. استفاده از مصالح سبز در صنعت ساختمان از افزايش آلودگي محيطزيست تا حد بسيار زيادي جلوگيري كرده و همچنين به كاهش كربندياكسيد نيز كمك ميكند.
در راستاي رسيدن به آرامش و كاهش اتلاف انرژي، تمايل بشر به استفاده از مواد عايقي است. اين مواد با توجه به تعريفشان نرخ انتقال انرژي اعم از صوتي، حرارتي و نوري را كاهش ميدهند. البته اكثر فومها و مواد عايقي موجود در بازار تهيه شده از مواد شيميايي و غير طبيعي است. اين مواد در عين مزايا خود داراي معايبي ميباشند. از مهمترين و بزرگترين عيب اين فومها ميتوان به آلودگي محيط زيست در حين ساخت يا پس از پايان عمر مفيدشان اشاره كرد. از آنجايي كه چوب و فرآوردههاي چوبي به خاطر خواص حرارتي و آكوستيكي از ديرباز به عنوان يك عايق طبيعي مطرح بوده است؛ ساخت يك فوم دوستدار محيط زيست، از الياف بكر چوبي و الياف بازيافتي با داشتن يك بافت متخلخل و خواص اكوستيكي و حرارتي مطلوب جايگزيني مناسبي براي فومهاي شيميايي است. مصرف ضايعات و مواد بازيافتي به عنوان ماده اوليه ضمن هزينهي پايين، كمك به بازيافت و كاهش آلودگي محيط زيست است. عدم به كارگيري مواد شيميايي و سنتزي در ساخت فوم موجب توليد يك فرآورده دوستدار محيط زيست و بدون عارضه پس از پايان عمر مفيدشان ميباشد. بافت اسفنجي و نوع ماده اوليه باعث ظهور خواص اكوستيكي و حرارتي خوبي شده است.
امروزه باتوجه به كمبود مواد چوبي و افزايش تقاضا براي محصولات چوب بنيان علاقه مندي به كاربرد مواد اوليه غير چوبي براي ساخت فرآورده هاي چوب افزايش يافته است. ازجمله اين فراورده ها تخته تراشه جهت دار است. كاربرد تخته تراشه جهت دار در زمينه هاي مختلف در كشور رو به افزايش بوده و همين مسئله باعث مي شود هر ساله به صورت افزايشي حجم زيادي از اين فرآورده به كشور وارد شده كه به دنبال آن ارز زيادي را از كشور خارج مي كند. استفاده از ضايعات كشاورزي از مواردي است كه اخيرا در جهان بسيار مورد توجه قرار گرفته است. محور برگ درخت خرما از منابعي است كه ساليانه بالغ بر 200 ميليون تن دور ريز دارد بنابراين مي تواند منبع بسيار مناسبي براي توليد پانل هاي چوبي باشد. بورات ها از موادي هستند كه دوستدار محيط زيست بوده و در غلظت هاي كم اثر بخشي خوبي دارند. اين مواد مي توانند به عنوان حفاظت كننده هاي قوي در برابر آتش و پوسيدگي قارچي به كار بروند. از طرف ديگر، به دليل فشارهاي محيط زيستي لازم است براي توليد انواع فرآورده هاي چوبي از اتصال دهنده هاي سازگار با محيط زيست استفاده شود. در اين پژوهش پانل هاي OSB با استفاده از دو چسب تانن فرمالدهيد و ملامين-اوره فرمالدهيد (نمونه هاي شاهد) ساخته شد. تركيبات بوراتي به عنوان حفاظت كننده هاي اين تخته ها مورد استفاده قرار گرفتند. تركيب اسيد بوريك/بوراكس به عنوان كندسوزكننده و بورات روي به عنوان قارچ كش بر روي تراشه هاي محور برگ خرما اعمال شد. پانل هاي ساخته شده مذكور باتوجه به خواص فيزيكي و مكانيكي بدست آمده، تمام الزامات استاندارد EN-300 براي OSB/3 را پوشش مي دهد و حتي در برخي موارد مقادير بالاتر از الزامات استاندارد مي باشد. بنابراين داراي خصوصيات فيزيكي و مكانيكي و دوام طبيعي مناسب مي باشد و در مواردي همچون ساختمان سازي، دكوراسيون داخلي، بسته بندي مي تواند به كاربرد برسد.]
اين اختراع در زمينه¬ي بيو كامپوزيت¬هاي لايه¬اي از الياف طبيعي مي¬باشد. الياف بلند استخراج شده از محور برگ درخت نخل خرما و ابريشم استبرق تيمار شده بدون استفاده از مواد شيميايي و يا سنتزي به لايه تبديل شد و در نهايت در تقويت ماتريس اپوكسي مورد استفاده قرار گرفت. ساختار اين بيو كامپوزيت لايه¬اي از سه لايه الياف بلند نبافته محور برگ درخت نخل خرما و دو لايه ابريشم استبرق نبافته تيمارشده تشكيل شده است. لايه¬هاي الياف بلند نبافته محور برگ درخت نخل خرما آغشته شده به رزين بصورت عمود بر هم قرار گرفت و بين آن¬ها لايه¬هاي ابريشم استبرق نبافته تيمار شده آغشته به رزين قرار داده شد
موارد یافت شده: 5